Stannade kvar i Mexiko istället – ersattes av vindsurfare
Fotbollslegenden drog sig ur fackelstafetten genom Buenos Aires i sista stund.
Maradona skulle springa först men dröjde sig kvar i Mexiko istället, rapporterar tidningar i Argentina.
Fotbollslegenden drog sig ur fackelstafetten genom Buenos Aires i sista stund.
Maradona skulle springa först men dröjde sig kvar i Mexiko istället, rapporterar tidningar i Argentina.
Vindsurfaren Carlos Espinola ryckte in istället.
OS-facklan verkade få en avstressande paus när den kom till Buenos Aires.
En städad protestmarsch genomfördes, men det var snarare besvikelsen över att fotbollsgeniet Diego Maradona inte ställde upp i stafetten som väckte känslor.
– Jag tror att det inte sägs så mycket om Kina i argentinska medier och därför har väldigt få någon åsikt, menar Hugo Larrosa från söderförorten Florencio Varela.
Han valde att se på Davis Cup-tennisen mellan Sverige och Argentina i stället för att följa facklans 13 kilometer långa färd genom stan. ´
Maradona valde att stanna kvar i Mexiko istället för att komma hem i tid och slapp med det en debatt. Han hade tackat ja till att löpa de första 200 metrarna i fackelstafetten, men ersattes i sista stund av vindsurfaren Carlos Espinola.
Tamt
Buenos Aires är normalt en stad som påfrestas av ständiga manifestationer. Är det inte nationens vänsterregering så är det den högervridne borgmästaren som gnället riktas mot. Med tanke på det var protesterna mot Peking små i förhållande till hur det brukar vara i metropolen.
– Om det gällt USA hade jag demonstrerat. Mot USA borde många argentinare resa sig, säger Julio Cesar Olivera som också han kommer från de fattiga söderförorterna.
Ingen Maradona
Dragplåstren under OS-rundan blev förra tennisproffset Gabriela Sabatini och den pensionerade fotbollsspelaren Gabriel Batistuta.
Facklan passerade endast stadens finare kvarter och höll sig borta från Oliveras och Larrosas stadsdelar.
Många argentinare uttryckte stolthet över att nationen fått ta del av spektaklet.
– Nu har Argentina chansen att ge en bra bild av landet inför världen utan att blanda ihop olika saker, sade odontologen Martín.
Lugn start
Kina har blivit en viktig handelspartner för Latinamerika de senaste åren. I Argentina tjänar bönderna pengar på framför allt sojabönor som exporteras till Kina. Den asiatiska jätten är en ekonomisk frälsare för många lantbrukare när USA och EU:s jordbrukssubventioner gjort det svårt för u-länder att göra affärer med den rika delen av världen.
När fackellöpningen inleddes på fredagskvällen hade fortfarande inga allvarliga incidenter rapporterats i Buenos Aires.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar