onsdag 9 juli 2008

Exklusiva modeutställningar

Valentino

Williamsson
YSL


Under sommaren 2008 kommer det vara möjligt för modefantaster att på olika museum världen över titta på utställningar från några av vår tids största modedesigners.

Sommaren 2008 tycks bli en riktig mode- sommar med utställningar från tre av vår tids största modeskapare

har tidigare berättat om Valentino Garavanis utställning, "Valentino- Thémes et Variations", på Museum de la Mode i Paris som pågår fram till och med 21 september i år.

Nu vet vi också att Matthew Williamsson, designer för egna märket med samma namn samt Pucci, kommer att ställa ut på Ubis i Manchester, England med utställningen "Matthew Williamson - 10 years in fashion". Utställningen, som först och främst koncentrerar sig på Williamssons förmåga att använda sig av tryck, mönster och färger, pågår fram till den 21 september.

Sist men absolut inte minst kommer även en utställning om franska modeskaparen Yves Saint Laurent att hållas på Kunstwerbemuseum i Berlin, Tyskland fram till 31 augusti 2008. "Hommage to Yves Saint Laurent" kallas utställningen som i en omfattande skala visar YSL's kreationer fram till hans död i juni i år.




Inga kommentarer: